április 06, 2007

Káosz

Nos, nem vesztem el teljesen, de kicsit felfordult az életünk, és ennek a felfordulásnak épp most vagyunk a csúcspontján.
Nemcsak az új munkahelyi kihívásokról van szó, de költözünk is - én pedig gyűlölöm a költözködést, már egy hete görcsben van a gyomrom, ha csak rágondolok.
Ma már a dobozolásé volt a főszerep, hamarosan az első szállítmány holmi is elindul. Szervezés szempontjából nem lenne olyan szörnyű, a postán már átirányítottam a címünket, a Telecom egyetlen nap alatt lefutatta a vonal áthelyezését, és szerencsére a legtöbb esetben - bank, biztosítások, és az állami bürokrácia - lehetőség volt a neten bejelenetni (átírni) a lakcímváltozást.
Egyedül az internetszolgáltatónk - az Orcon - bohóckodik, az új telefonvonal megéledésétől számított 5 munkanapra van szükségük, amíg élesítik az ADSL-t, így azután a jövő héten még semmiképp sem lesz Takapunán internetünk.
Addig is kis türelmet kérek.

15 megjegyzés:

 1. EZT NEM VESSZÜK BE.

  Télakolsz a világ másik végére, majd le mered írni azt, hogy görcsben van a gyomrod a költözködéstől.

  Egyetlen jó indok az lenne, hogy ezzel a .....punával kapcsolatban vannak benned bizonytalanságok, mert azért ez mégiscsak intim szféra...

  Amúgy meg az olaszoknak eltört az árbóca a második száling alatt, az ETNZ meg szűken vezet a BMW-ORA előtt.

  VálaszTörlés
 2. Az elso koltozesunk utan meg kellett szabdulnunk az Orcontol. Kb. ket het alatt keptelenek voltak barmit is csinalni, remelem ti szerencsesebbek lesztek! Ja, es par honap utan kikuldek egy kb. 400 dollaros szamlat, majd rovid levelezgetes utan egy behajtoceg vette kezelesbe az ugyet. Szerencsere az utobbiak megertettek a problemat es megusztuk vegul 0 centtel. Legalabbis remelem, hogy tobbet nem zaklatnak.

  VálaszTörlés
 3. Hol lehet kovetni a neten az esemenyeket? (nem a koltozest, hanam az America's cup-ot. A hivatalos oldal nekem zavaros, bar az is igaz, hogy egyatalan nem ertek a vitorlazashoz.)

  VálaszTörlés
 4. Az éppen most futó selejtező eredménye itt:
  http://www.americascup.com/en/act13/ranking.php

  A 2006 os selejtezők összesítését meg itt:

  http://www.americascup.com/en/americascup/ranking/ranking_2006.php

  Amúgy, ha a nyitólapon a
  "Live info & radio" ra kattintasz, akkor ott lehet olvasni és az állást követni kvázi real time. Már ha éppen van verseny. Ma úgy néz ki lesz, 14:15 kor lesz a rajt.

  VálaszTörlés
 5. magyarul kis Ameróka kupa:

  http://www.yacht-magazin.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=925&Itemid=101

  VálaszTörlés
 6. Jó költözést kívánok. Papa

  VálaszTörlés
 7. Eddig ennyit megertettem: Emirates Team New Zealand wins the Louis Vuitton Ranking :-) Jol gondolom, hogy az Act 13 csak arra szolgalt, hogy a LV cup parositasat/idobeosztasat meghatarozza?

  VálaszTörlés
 8. Csani!
  Még mielőtt teljesen kiköltöztök azé a házról csinálhatnál pár képet (asszem még nem volt) meg utána csinálhatnál az új kecóról is. Én már tűkön ülök.
  Amúgy én egy bőröndnyi cuccot utálok összeszedni, szal el tudom képzelni min mész most keresztül:D biztos izgi.

  na csocsi!

  VálaszTörlés
 9. A mai Heraldban van egy cikk, miszerint a svajciak (Alinghi) mozgo tokesulyt szereltek a hajora, ami a szabalyok szerint megengedett. Egy vezeto kiwi yacht tervezo szerint ez olyan mintha egy Minibe V8-at tennenek: If someone has a swinging keel it's all over. It's like putting a V8 motor in a Mini. A cikk: http://www.nzherald.co.nz/section/4/story.cfm?c_id=4&objectid=10434436

  VálaszTörlés
 10. No igen, az ideális vízvonalon sikló hajó sokkal gyorsabb, mint amelyik megdőlve túrja a hullámokat.
  Most majd kiderül, hogy a svájci technika mennyivel jobb, mint a Fa Nándié volt - merthogy ő is ilyennel próbálkozott annó a földkörüli versenyen, csak nem jött össze neki a dolog, pedig neki sokkal ritkábban kellett takkot váltania.

  VálaszTörlés
 11. Ma este az egyesen este 11-kor kezdik adni a versenyt. A miniszterelnok asszony is a fedelzeten lesz, nem tudom elkepzelni, hogy hova tudjak lekotozni:-)

  VálaszTörlés
 12. Hát, ha az olaszoktól kapott zakó nem az ellenfelelk elaltatása volt, akkor bizony meglepő jelenség.
  Ugyanúgy, ahogy az, hogy Aucklandban 19 nap alatt nem helyeznek át egy DSL végpontot... :D

  VálaszTörlés
 13. Ez tényleg egy brutális költözés lehet, ha 3 hétre kiütötte Csanádot.

  VálaszTörlés
 14. Hat nekem nem helyeztek at ennyi ido alatt DSL vegpontot:-(

  Azota mar megnyertek a kiwik az osszes futamukat, az elso valami tevedes lehetett:-)

  VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.