február 11, 2008

US presidential election

A cégemnél lélegzet visszafojtva figyeljük az amerikai előválasztás folyamatát: pártpreferenciától függetlenül úgy véljük, hogy roppant fontos a világ USA-n kívüli részének is az, hogy ki lesz az Egyesült Államok legközelebbi elnöke.
Egy darabig kutattunk a neten, hogy van-e olyan szavazós oldal, ahol a nem amerikai állampolgárok preferenciája kiderül, és miután nem találtunk ilyenre, a főnökömben felmerült, hogy csinálhatnánk ilyet, feltéve, ha van értelme. Ezért a következő kérdéssel fordulnánk hozzátok:

Ha volna egy olyan oldal, ahol lehetőség nyílna az alábbi három kérdés megválaszolására - és az eredmény megtekintésére - az Egyesült Államok előválasztásról, élnétek-e a lehetőséggel?

1. Ki a preferált demokrata jelöltje? Obama vagy Clinton
2. Ki a preferált republikánus jelöltje? McCain vagy Huckabbe
3. Kit látna szívesen a legközelebbi USA elnöknek? Obama, Clinton, McCain vagy Huckabee

Kérlek szavazzatok arról, hogy véleményt nyilvánítanátok-e egy ilyen oldalon. És persze hálás volnék, ha a Subdimensiont olvasó többi blogger is feltenné a kérdést: lássuk van-e értelme egy ilyen oldal létrehozásának?

If there was a website that allowed you to answer and see the results of the 3 questions below as a means to collect interesting data from the rest of the world about the US presidential race, would you complete it? (Estimated 2 mins time to complete)

1. Who is your preferred Democratic Presidential candidate? Obama or Clinton
2. Who is your preferred Republican Presidential candidate? McCain or Huckabee
3. Who is your next preferred President of the United States? Obama or Clinton or McCain or Huckabee

Please vote on the right side of the blog.

5 megjegyzés:

  1. Engem az sokkal jobban erdekel, hogy mikent lehetne szep fuvet varazsolni a kertembe es a siralyokat hogy lehetne elriasztani a haz leszarasatol..
    Valamint a Gold Coast vagy a Sunshine Coast iranyaba induljunk-e meg Husvetkor.

    VálaszTörlés
  2. Hobe: azért azt gondolom, az hogy ki lesz az elnök az USA-ban, az azért a mi életünkre is kihatással lesz. Már középtávon is. Hogy csak a benzinárakat emlegessem, ami mutat némi korrelációt a USA politikájával.
    De ha nem érdekel a kérdés, tessék szépen a NEM-re szavazni... :)

    VálaszTörlés
  3. Gondoltam eleg egyertelmu, hogy a NEM-re szavaztam:-)

    VálaszTörlés
  4. A kérdés érdekes ugyan, de csak mert szórakoztat a versengés, és kíváncsi vagyok, ki lesz a befutó. (A Demokratáknál kicsit Hillarynak szurkolok, Obamának még úgyis van több ciklusnyi ideje.)

    De csak ezért érdekes, valójában majdnem teljesen mindegy, hogy kit irányítanak ugyanazok a háttérből. (Ne feledjük, Hillary is megszavazta Irak megtámadását.)

    VálaszTörlés
  5. Üdv! Csak névtelenül, Debrecenből. Jobban várom, mint a magyar választást, most h van netem is, már élőben fogom követni. Amúgy Obamának drukkolok, mert jobb fejnek tünik, nem rágalmazza annyira a másikat, illetve Hawaiiról jött, nem az elit elnökök közül, ha jól tudom. Úgyhogy Oba one (kenobi).

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.