február 21, 2007

Holnap

A héten egyszerre összetorlódott minden (és ezért még mindig adós vagyok egy csomó komment meg levél megválaszolásával). Nemcsak az irodában, de itthon is; ráadásul holnap van Kriszti születésnapja.
Péntekig tehát nem várható új bejegyzés: részint, amint sikerült elszabadulnom az irodából rögvest magánéletet élnék, másodsorban két olyan hosszabb post is van, amit meg szeretnék írni, ám mindkettő nagy lélegzetű: az ebédszünet nem lenne rájuk elegendő.
Egyfelől összeállt az információ az Americas Cup-ról (nem, nem felejtettem el a témát), másfelől megérkezett végre a Sony E-Book Readerem - ezúttal is nagy köszönöm András -, és ennek kapcsán egy hosszabb eszmefuttatásra szántam magam: A Guttenberg Galaxis vége címmel.

Napi szinten is lenne miről írnom pedig: például szombaton hagyta el Aucklandet a világ legnagyobb óceánjárója, a Queen Mary 2.
Kifutását - gondolom én - nem véletlenül a kínai újévre időzítették, egész happeninget szerveztek köré, tüzijátékkal, miegymással. A hajó 23 emeletes, 1,3 milliárd dollárt ér, 3090 utast tud szállítani és 1253 fős személyzet dolgozik a fedélzetén.
Persze az árai is ehhez mértek: $370 dollár egy éjszakára nem kevés, ez ráadásul a legolcsóbb jegy. Egy teljes világkörüli út 260.000 dollárt kóstál.
A gigász - amihez képest a Titanic is játékhajó - méreteiről talán jó képet ad, ha elmesélem, hogy a kikötőben álló Hilton szálló egyszerűen eltörpült mellette - egész döbbenetes látvány. Akárha Swift Óriásországából emelték volna át...

Most tehát búcsúzom, legalább egy napra; de addig is, már előre:
Happy Birthday darling!

3 megjegyzés:

 1. Mi is nagyon sok Boldog Szülinapot kívánunk Életed Értelmének, Krisztinek :)
  Vera és Karesz

  VálaszTörlés
 2. Üdv,
  nem mintha a feltorlódott munkádra még én is rá szeretném halmozni a magamét,csak úgy írok (febr.12. óta másodszor); hogy valamelyest olyan érzésem lehessen, mintha valóban tennék azért, hogy közelebb jussak a kitűzött céljaimhoz és nemcsak a babérjaimon ülnék, mint ... tudomisén... Midenesetre nagyon jó szülinapozást Nektek! Ja, és megkérd'tem a letelepedéssel kapcsolatban egy saját újságján ügyködő igen kedves Hölgyeményt is, Kaprinay Évát, aki ugyan nagyon segítőkészen válaszolt nekem, de mégis azt sugallta, hogy nem egyszerű ... persze, mi az? (Avocado-szószt készíteni...? Tényleg jó recept:)) Na, jó, beszélek magamban - ez ne zavarjon, ha már egyszer felületet biztosítasz a motyogáshoz. Kössz és tschüss! Tamra

  VálaszTörlés
 3. Talán inkább mégis "avokádó szósz" az... . Ejnye. Ta

  VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.