június 25, 2007

Más-világ

Néha azon gondolkodom, mennyire érthető-megélhető honfitárs ismerőseink, vagy ismeretlen-ismerőseink számára az, hogy milyen külföldön letelepedni, és ilyenkor milyen ellentmondásos viszonya alakul ki az embernek szülőhazája viszonylatában.
Néha pedig azon töprengek, más hozzánk hasonló cipőben járók miképp élik ezt meg – és ilyenkor nagyon örülök, hogy a 21. században, a blogoszférában létezhetem.

Verának a napokban született egy fontos bejegyzése e tárgyból. Olvassátok el: érdemes, sok olyasmit ír, ami – azt hiszem –, a legtöbbünket jellemezhet. Engem (minket) biztosan.

10 megjegyzés:

 1. Szerintem viszonylag könnyen feloldható az ellentmondás, ha nem vonunk mindent a 'haza', mint egykalap alá - vannak a rokonok, barátok, vagy pl a Balaton hangulata, amik hiányoznak, és vannak az ilyen-olyan ideológiák által nevelt beteg emberek, látens/igazi bűnözők és a korrupt és önmagáért létező bürokrácia, amik meg nem. Még nem jártam abban a cipőben, mint ti, szóval biztos leegyszerűsítve fogom fel, de azt hiszem, így indulnék neki.

  VálaszTörlés
 2. Nem teljesen értem az ellentmondásosság okát. Csak a szépre emlékezem alapon a tehén távolról már nem is olyan fekete?

  Még ha a 45-ös, 56-os emigránsok fejével gondolkozik az ember, akkor azt hihetné, hogy az oroszok kivonulásával egy szép, független és népi haza kialakításának a lehetősége vált valóra - pedig dehogy. Na nekik ellentmondásos lehet, hogy nincsenek itt az oroszok, és mégis szarabb szinte minden.
  De te, ti, tudjátok, hogy mit hagytatok itt, azóta minden ugyanaz, csak az adókat emelték. Mitől lenne ez ellentmondásos?
  :-D

  VálaszTörlés
 3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 4. Vera!

  Azért egy egészséges lelkületű ember nem kap sokkot más véleményétől, úgyhogy ne érezd magad mumusnak.
  Viszont óvatosan fogalmazzál, mert ez a
  "az en napi atlagom max. 50-60 ember, de igy csak tegnap 110en jottek ram"

  egy kicsit pikánsan hangzik.
  :-D
  Bár, ahogy a fotódat néztem, nem meglepő.
  ;-)

  VálaszTörlés
 5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 6. Az első hozzászóló János nem én vagyok, te meg tul sokat töprengsz lényegtelen dolgokon.. pazze

  Jan_OS (alias: névtelen)

  VálaszTörlés
 7. Mi tortent itt Csanad? Akar a postot is torolheted, nem mukodik a link, csak meghivottak olvashatjak azt a blogot!

  VálaszTörlés
 8. Mar megbeszeltem Globetrotterrel, eppen dolgozott rajta akkor, mar nalam is mukodik

  VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.