június 15, 2007

Nem bomba-buzi – buzibomba

Az emberi találékonyság kimeríthetetlen, amikor saját fajtársainak elpusztításáról van szó – ez eddig sem volt titok. Ám olykor egészen elképedek a bizarr ötletek kapcsán.
A CBS5 június 8.-ai riportjából kiderül, hogy az Egyesült Államok 1994-ben 7.5 millió dollárt fordított egy hormon-bomba kifejlesztését célzó projektre.
Az ohiói légierő laboratóriumának elképzelése szerint, a vegyifegyver erős afrodiziákummal támadna, amely az ellenséges harcosokban olyan homoszexuális vágyakat támasztana, hogy inkább egymással kezdenének foglalkozni, semmint a harcolással.
Buzibomba? Már megbocsásson a világ.
A dologban persze az abszurditásán kívül az lepett meg, hogy felteszem: ha a kutatásokra pénzt áldoztak, akkor legalábbis az elvi lehetőségnek léteznie kell, hogy létrehozható olyan kemikália, amely megváltoztatja a szexuális beállítottságot és kontrollvesztéses szexuális túlfűtöttséget is okoz.

És ezt hogy kell elképzelni? A bomba hatására ilyen monty-pythonosan elszórja a fegyverét a lebombázott ellen, és vad orgiákba kezd a harcmezőn?
Tényleg, azért szerettem volna legalább külső szemlélőként végigkövetni, ahogy az ohiói laboratóriumban kipattan valakinek a fejéből az ötlet. Ülnek a meetingen, és aszondja az egyik vegyész, hogy csináljunk buzibombát? És ez végigfut ki tudja hány döntéshozón, és egyik se küldi el a francba az ötletgazdát, míg végül valaki rábólint: egy próbát megér?

Itt találatam: No Right Turn – balos kiwi blog.

8 megjegyzés:

  1. A mokazast meg a poenkodast felreteve, meglep a hitetlenkedesed. Egyreszt katonaeknal minden lehetseges... foleg ha azon a kontinensen vagyunk. Ahogy valaki jol megfogalmazta az ottani egyetemeken olyan temakkal is lehet foglalkozni, amik ma meg csak a science-fiction kategoriajaba tartoznak. Gazdasagi nagyhatalomkent megengedheti maganak. Ez az illeto csak az egyetemekrol beszel... kepzelheted mi lehet a katonasagnal akkor.

    Masreszt hogyha legalabb elvi lehetosegkent elfogadod egy olyan anyag eloallithatosagat, ami mondjuk befolyasolja az egyen szexualis aktivitasat - legyen az homoszexualis vagy heteroszexualis, stb - akkor miert is olyan elkepzelhetetlen otlet, hogy hasznaljak a katonasagnal ezt? Zavarkeltesnel, vagy olyan esetekben, amikor nem akarjak az ellenseget fizikailag megsemmisiteni, akkor megprobaljak az ellenseg egyseget, moraljat szetverni... egy zavarodott es elemeire szetesett, szerverzetlen katonasaggal meg mar szinte "gyerekjatek" elbanni. Hasonlo okokbol probalkoznak biofegyverekkel is... nem csak lepfenevel, hanem olyan fertozesekkel, amik csak legyengitik a katonakat/lakossagot... vagy akarcsak az allatokat oli meg (specifikusan akar)... Ahogy mondtad: "az emberi találékonyság kimeríthetetlen...".

    Miert pont egy szexalitast befolyasolo szer lenne oly annyira kulonleges vagy lehetetlen? Elvegre a szlengben is mondod, hogy "nem volt meg a kemia" :)

    Udv
    dani

    VálaszTörlés
  2. Ugyan, Natasa!!

    Magyarországon a négyes metró projekten keresztül lopják ki a pénzt a költségvetésből, az USA-ban meg ilyen "orgia-bomba" projekten keresztül.
    Ennek mégis van némi "bája".

    Amúgy meg az USA-ban simán zajlanak olyan k titkos katonai kutatások, hogy a kongresszus megszavazza rá a pénzt, de azt sem tudja mire, mert az olyan titkos.

    A fegyver még nincs kész, de a laborban már mindenkinek fáj a segge...

    VálaszTörlés
  3. "A fegyver még nincs kész, de a laborban már mindenkinek fáj a segge..."

    Tul vizualis gondolkodasu vagyok, ergo a nevetestol leestem a szekrol.:)

    VálaszTörlés
  4. Kézelem amikor a meetingen egy idős, halkszavú professzor Legyet jók ha tudtok stílusban megszólal:
    "...de vannak ám."

    VálaszTörlés
  5. Állítólag Uri Gellert a CIA szép pénzért azzal bízta meg, hogy a repülőn a Szovjet titkosügynökök mellé üljön, és a telepatikus képességeit használva töröljön adatokat, amit az ügynökök ki a kartak vinni az USA-ból.
    Másfelől kutatták, hogy orosz médiumok nem tudnak - e hozzáférni amcsi katonai titkokhoz telepátiával, illetve, hogy hogyan védekezzenek ez ellen...

    Ehhez képest a homoszexuális orgia vegyi úton való előidézése egy egzakt, tudományos alapokon nyugvó projekt.
    És még azt is elárulom, hogy a 90-es évektől nem azért lett egyre több comming out, mert már nem volt olyan ciki vállalni a másságot, hanem mert a fegyverkezési kísérleteket titokban szélesebb körre terjesztették ki - úgy tűnik sikerrel.
    :-D

    VálaszTörlés
  6. 1. nem hiszem hogy egy permettel valakit buzivá lehet tenni
    2. Ha mégis megbuzulna nem feltétlenül lesz belőle rossz katona

    VálaszTörlés
  7. Igazándiból az a bajom a dologgal, hogy jobb szeretném azt hinni: az emberi szexualitás ezen a módon tabu, nem manipulálható.
    A hormon-bombában talán nem az a legijesztőbb, hogy egyszer majd ledobják, és akkor szegény katonák... Hanem a megvalósítás lehetősége felveti, hogy az ellenkezője - értsd homokosból heteró - is lehetséges. Onnan pedig sajnos csak egy lépés, amikor majd kijelentik, hogy a homoszexualitás betegség és íme, gyógyítható is.

    VálaszTörlés
  8. Kedves Csanad! Szerintem itt felreertesrol lehet szo. Valoszinuleg a kiserletet vezetok tavlati celja nem a szexualis iranyultsag vegleges megvaltoztatasa, hanem eros szexualis va'gy keltese lehet, ami kozvetve az ellenseg rendezettsegenek, moralis tartasanak megrenditeset segitheti elo.

    Az otlet, miszerint homoszexualis emberbol "faragjon" valaki heteroszexualisat nem ujkeletu. Az egyhaz ezt mar tobb szaz eve hirdeti.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.