Évadnyitó barbeque
Miután eltemettük a telet, vasárnap évadnyitó barbeque-t tartottunk: Márkék, Bandi és Gáborék részvételével. Az előző napok szenzációs időjárásához képest egy picit hűvösebb és felhősebb volt az idő, de a kinti sütögetéshez, és magunk degeszrefalásához így is kiválónak bizonyult.
A már hagyománnyá vált strucchús mellett steak és csirke került terítékre, meg persze nagy rakás zöldség. Adri némi görög salátával, Kriszti pedig a kínaiaktól ellesett darált húsos zöldbabbal bővítette a menüt.
Ez utóbbi annyira finomra sikeredett, hogy közzéteszem a receptjét.
Hozzávalók:
75 dkg zöldbab
50 dkg darált marhahús
2 db szárított chili-paprika, apró kockákra vágva
Olíva olaj
1.5 deci Kikoman sötét szójaszósz
Só
Bors
Elkészítése:
Először levagdossuk a zöldbab végeit, majd kevés oliva olajon megpirítjuk annyira, hogy kicsit összeszottyadjon, és helyenként a sütéstől barna árnyalatot kapjon. Az így elkészült zöldbabot félretesszük, majd újracsak kevés olíva olajon elkezdjük megpirítani a darált húst némi kevergetés mellett. Amikor a hús kezd morzsássá válni, akkor hozzáadjuk a chili-paprikát; sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd szójaszósszal locsolgatás közepette készre sütjük. Ideális esetben a hús teljesen átsült, morzsaszerű az állaga, de nem keményedett meg, azaz nem ropog a fogunk alatt. Végül a darált húst és a zöldbabot összekeverjük és már kész is.
Mi a Wairau Parkban található kínai étteremben kaptunk rá erre a finomságra, és szerencsés módon Krisztinek tökéletesen sikerült reprodukálnia.
Egyszer én is készítettem hasonló étket, nekem is ízlett.
VálaszTörlésTipp a szójaszósszal ismerkedőknek: néha elég sós a szójaszósz, a sóval vigyázzatok az elején!
az a zöldbabos darálthúsos kaland nagyon csípős és nagyon finom volt!
VálaszTörlésEgészségetekre váljon, milyen jó, hogy ott jön a tavasz, itt meg az ősz keményen a színre lépett, csúnyán esik az eső (pukeko tamás is igazolhatja)
VálaszTörlésA gázon grillezni? Micsoda dolog ez ?
VálaszTörlés:-)
Totasz: nem grill, barbeque. És itt a Zátonyon - napi használatban - csak a gázos megoldás játszik. Sokkal kényelmesebb és civilizáltabb, mint faszénnel bohóckodni. Persze erről egy olyan országban, ahol a grillezés úri huncutságnak számít, Ti mit sem tudhattok :)
VálaszTörlésNa ezt a babos dolgot holnap kiprobalom. Itt olyan draga a zoldseg es olyan eretlenul lehet csak kapni, hogy mostanaban kicsit keveset hasznaltam. :(
VálaszTörlés