február 17, 2007

A disznó éve

Gyönyörű szombatunk volt, kívánni sem lehetett volna szebb nyári hétvégét.
Kora délután Jocóék telefonáltak, lenne-e kedvünk fürdeni menni, mi persze igent mondtunk. Long Bay Beach-re mentünk, tőlünk nem egészen 20 perc autóval: szerintem Auckland északi részének legszebb és legélvezetesebb beache.
A Csendes óceán elképesztően tisztának és melegnek bizonyult - úgy gondolom 25-26 fokos lehetett - noha lassan indult be a nyár, most tombol tiszta erőből.
Pancsoltunk, úsztunk, aztán japán és holland sörökkel felszerelkezve kifeküdtünk egy hatalmas majomkenyérfa árnyékába: körülöttünk nyüzsgött a tömeg, de így is jó volt.
Texas holden és Omaha pókert játszottunk később, szerencsére nem pénzbe, mert a gatyámat is elvesztettem volna különben.
Ma van a kínai újjév, holnaptól már a Disznó évét írjuk: Auckland ázsiai közössége megáradt, a belvárosban mozdulni sem lehet: tüzijáték és nyüzsgő-ünneplő tömeg hömpölyög.
A Chiefs ugyan kikapott a Stormerstől Cape Townban, de most folyik a Hurricanes vs. Blues küzdelem Wellingtonban. Remélem a Hurricanes győz...
Holnap reggel Birkenhead kikötőjébe megyünk horgászni - jó lenne frissen fogott halat ebédelni -, azután Réka születésnapját ünnepeljük, végül estére igazi, magyaros szalonnasütést terveztünk.
A hétvégén két érdekes, kommentálásra késztető blogbejegyzést is olvastam: Verától egyet és Marcitól. Ezekről később majd bővebben írok.
Most búcsúzom: élünk; így élünk nyáron, egy szép hétvégén.

4 megjegyzés:

  1. lattad-e?

    http://webisztan.blog.hu/?=070217a

    VálaszTörlés
  2. Eszem faszom megáll! Mi ez az idegenvezetős imidzs? És mindezt anélkül, hogy szépen rámlinkelnél? Ásott csapdába akarsz esni a saját házad előtt?

    VálaszTörlés
  3. Levente már megelőzött, így nem linkelem be a webisztános posztot. Grat!

    VálaszTörlés
  4. Ezt meg G. Zhaoman linkelte be hozzam: http://w.blog.hu/2007/02/12/heads_up esetleg olvastad mar te is...de hasonlo a tema, amit egyebkent sokan masok is feszegetnek.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.