február 07, 2007

Kenutúra video

Ezek a felvételek a második nap készültek, a túránk leggyorsabb, legkényelmesebb napján. A Whanganui ezen a szakaszon volt a leggyorsabb, és az előzőnapi 32 kilométeres evezés után után, erre a napra terveztünk egy pihenős napot.
Csak összehasonlításképp: két óra alatt úgy tettünk meg 11 kilométert, hogy ebből csak egy órát eveztünk, a másodikat szinte végigcsorogtuk. Negyedik nap aztán a 14 kilométert úgy tudtuk 4 óra alatt lekűzdeni, hogy végiglapátoltuk inunk szakadtából.
Ez a video 5 perc, főképp az első kettő alatt ajánlom mindenki figyelmébe a hangokat: a természet és a madarak igazán kietettek magukért.
Az utolsó percekben látszik, amikor engedte a folyó, miként kapaszkodott össze a három kenu - ezek voltak az út legszórakoztatóbb részei.
Lesz még egyébként egy ennél érdekesebb, izgalmasabb video (borulással, uszással, zúgókkal) is: azokat a felvételeket Bandi csinálta, ha a hétvégén én is hozzájutok, némi utómunka végeztével közzéteszem majd.

5 megjegyzés:

  1. hogye volt egy ilyen tura?
    maganak a kenus cegnek mennyit fizettetek, meg egyeb koltsegek?

    VálaszTörlés
  2. Szia CSanád! Mikor megnéztem mibe kerül ez a túra azt mondtam:nem olcsó! De ahogy nézem a videot és a képeket az első szó ami eszembe jutott az az volt hogy:besz..ás! igazán szerencsésnek érezhetitek magatokat. ugye rosszul láttam hogy Életed Értelme dohányzott egy ilyen helyen? :)

    VálaszTörlés
  3. Mindent összevéve nem is igazán drága.

    Fejenként $215 fizettünk a Yeti toursnak, ebből 170 dollár volt a kenubérlés és 45 dollár, ami a Department of Conservation-nek ment, hogy használjuk a táborhelyeket.
    Ehhez számoljuk még egy tank dieselt $64, meg az ennivalóra 180 dollárt, úgyhogy kettőnknek mindenestül 650 dollárba került nagyjából a túra. Egy ember, egy heti netto átlagfizetése.

    Dohányzás: izé, háát... Szóval Kriszti is meg én is elkövettük ezt néha, sőt volt amikor még sört is ittunk lefelé csorgás közben.

    VálaszTörlés
  4. a sör az más:) azért gondoltam hogy nem olcsó mert a yeti honlapján azt hiszem 690 volt.

    VálaszTörlés
  5. Igen, a Yeti oldalán $690 fejenként. De az Guided Tour, mi meg csak magunk mentünk, mindenféle guied nélkül...:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.