március 02, 2007

Vitaindító

Andreától kaptam ezt a levelet.
Mi a véleményetek, merre tovább?

Kedves Csanád!

Lehet, hogy nem tipikus manapság a szexuális, vagy inkább már-már a perverzitáshoz közelítő témáknál, illusztrációknál ellenvéleményt megfogalmazni, de én most szeretnék élni ezzel.

Világos, hogy az internet és egyéb más vivmány ma már nem korlátozza az embert sok dolog megtételében, és ezzel önmagában nem is lenne baj. De a szabadság gondolatából nem okvetlenül következik, hogy minden értelmes, a jóizlés határát nemhogy súroló, de azt teljes mértékben meghaladó (vagy inkább romboló) ötletet, gondolatot, képet magunkévá tegyünk.

A magam esetében ez azt jelenti, hogy nagyon szívesen olvasom a blogodat, de ez a mai, "No comment" cím alatt megjelent téma kiverte a biztosítékot.

A blogodat azért szerettem, mert objektív, ismeretterjesztő témákkal foglalkozik; érdekes kis történetekkel, magánéleti elemekkel átszöve, és egyáltalán nagyon tetszett.

Szerintem - ha megengedsz egy javaslatot -, ahhoz, hogy ez a blog jó maradjon, különbözzön a ma oly elterjedőben lévő, stílusában szókimondó, nyers megfogalmazásoktól, és a jövőben is szeretnéd, hogy értelmes, normális emberek is
látogassák a blogodat, fontolóra kéne venni, hogy például ezt a három képet egyáltalán benn hagyod-e a blogodon!

Üdvözlettel: Szabó Andrea

22 megjegyzés:

  1. Azt hiszem, ez az első hozzászólásom a blogodban, de sebaj, egyszer el kell kezdeni :)
    Szerintem nincs probléma az említett három képpel, bár valószínűleg csak az utolsó verte ki a biztosítékot Andreánál. Azt nem teljesen értem, hogy attól, hogy ezek itt szerepelnek, miért ne látogatnák értelmes és normális emberek a blogot. Nem látom az összefüggést. Nemrég találtam erre a blogra, és végigolvastam az elejétől az egészet, és azóta ez az első ilyen bejegyzés, és ahogy megismertem a blogolási szokásaidat, valószínűleg elég soká lesz egy hasonló jellegű poszt, ha egyáltalán. A blog attól még jó lesz, hogy ez a néhány kép itt marad.
    Egy blog mindenkinek a saját területe, pont erről szól a dolog: arról ír, és úgy, ahogyan akar és neki tetszik. Ha Te úgy érezted, hogy ennek a három képnek helye van itt, akkor ahhoz senkinek semmi köze. Akinek meg esetleg nem tetszik (pl. Andreának), az valószínűleg nem fog többet visszanézni ide, de ez legyen az ő gondja. Gondolom nem célod a blog írásával az olvasottsági statisztikák élére ugrani, az a néhány prűd és álszent ember nem hiszem, hogy nagyon hiányozna, akik ezen inkriminált bejegyzés miatt eltávoznak az olvasóid táborából.
    Kissé hosszúra sikerült, bocsánat :)
    Üdv

    VálaszTörlés
  2. hasonló cipőben járok zsolttal, magam is nemrég olvastam végig a blogot.
    A képek valóban nem illettek ide, több okból is:
    - ha jól emlékszem már 3-4 éve keringenek a neten.
    - egyedül az ittas vezetős videó volt még hasonlóan független tőled vagy választott hazádtól.
    Ami mellette szól:
    - az ilyen bulvár címkével ellátott, általam csak vegyesvicceseket érdemes gyűjteni magadnak, erre a saját blogod a legalkalmasabb hely.
    - kivéve, ha egyre több ilyen kerül ki, akkor érdemesebb egy subversion-fun blogot indítani nekik...
    Tisztelettel,
    egy kanadai emigráns aspiráns
    Czimi

    VálaszTörlés
  3. szerintem abszolút belefér.
    ez a te blogod. itt TE vagy az úr, és te döntöd el, hogy mi kerül bele, s mi nem.
    én sem és szerintem senki sem úgy írta anno a naplóját, hogy azon gondolkodott volna, mi lesz, ha valakinek nem tetszik amit, ahogyan leír.
    nem beszélve arról, hogy akit ez a 3 kép visszatart a továbbiakban az olvasástól, az meg is érdemli!
    zs

    VálaszTörlés
  4. Annyi blog van a neten, ha nem tetszik az egyik-másik akkor nem olvassuk és kész. Ez mindenkinek a saját döntése.
    De az, hogy ki mit rak ki az oldalára, az hadd legyen már annak az Egyénnek a döntése, aki vezeti a blogot. Szerintem.

    VálaszTörlés
  5. Semmi gáz, ha te jónak találtad ide kitenni, akkor itt is a helyük.

    Andrea levele egyébként szerintem baromi pozitív, nem csak nyomott egy ikszet a jobb felső sarokban, hanem megfogalmazta és felvállalta a véleményét. Ez önmagában fontos dolog. Ha érdektelennek gondolná a blogod, akkor csuk egy ablakot és szevasz.
    Esetleg érdemes innen is végiggondolni.

    (a képek meg tényleg régiek :)

    VálaszTörlés
  6. Az a baj, hogy én nem látom mi van ezeken a képeken, így sajnos nem tudtam még felháborodni sem... Mik ezek?

    VálaszTörlés
  7. Csanád egészen biztosan tudja, hogy mennyikre botránkoztat meg engem egy ilyen kép (ti. semennyire :) ), de ha már vita meg véleménykifejtés akkor kifejtek.

    Én aztmondom Andrea levele amolyan jótanács, mint amikor valaki fest egy szép tájképet, de valamiért tesz egy giccses zöld traktort a jobb szélére a képnek. Andrea volt most az aki azt mondta: Csanád! Te Michelangelo leszármazottja vagy egészbiztos, de azt a traktort radírozd ki onnan mert az egyáltalán nem illik oda.

    Én azt gondolom Csanád zseniálisan ír, nemhiába. Ez a blog megérne sok-sok dárga papírt, egy kiadót és egy egy bőrkötést is - olyan jó. Csak az a zöld traktor valhogy "érdekes" ott.
    Értitek? :)

    VálaszTörlés
  8. én nem döbbentem meg, csak meglepődtem kicsit, a blog kvázi "kiwi országimázs" arculata után. a traktoros magyarázattal értek egyet végülis.

    VálaszTörlés
  9. en csak aszondom': a kepek alapjan a kiwiknek szep kicsi a fejuk, meg jo nagy a ...uk :DDD mar ha ezek itt x-ray kiwik ;)

    VálaszTörlés
  10. Mivel abban a megtiszteltetésben volt részem az elmûlt 15 év alatt, hogy - persze még az Óhazában - Csanád szinte minden nôjérôl részletes információkkal bírtam (a jó ízlés határain belül természetesen), ezért megnyugodva vettem tudomásul, hogy normális férfi módjára minden disznóság felé nyitott maradt.
    Igen, ez egy blog. Egy író, mûfordító, IT-szakember blogja. Ha a jövôben a kúrás és a szopás - tehát az ÉLETÜNK része - ilyen szofisztikált formában fog ezen oldalakon TOVÁBBRA IS megjelenni, nos ebben semmi kivetnivalót nem találhatok.

    Szabó Andi: mindannyiunkban máshol van az a bizonyos alerted level. Ezért gyönyörû a világ.

    VálaszTörlés
  11. Nekem csak annyi a velemenyem, hogy ugyan mindenki ugy alakitja a blogjat, ahogy az neki tetszik - mivel ezek nem hivatalos, cenzurazott oldalak - ugyanakkor az olvaso kommentjei altal is alakithato es formalhato, ha azt iro figyelembe veszi.
    A szobanforgo 'No comment' posztrol az a szemelyesn velemenyem, hogy igazabol azon tul, hogy regi is, inkabb a 'vicces email' kategoriaba tartozik, amibol nap, mint nap kapunk jonehanyat, de nem tesszuk fel oket a blogra...hacsak nem megis vmi miatt megfogta az irot a dolog, de akkor altalaban ahhoz komment is jar, nem csak egy 'no comment' cim...dehat ahany haz, annyi szokas.

    VálaszTörlés
  12. Én nem akkor fogok kikponi innen, ha már nem tetszik amit olvasok vagy látok, hanem ha már nem érdekel. Ehhez egy jó nagy lépéssel közelebb leszünk, ha leszedsz egy postot utólag, mert a blog veszíteni fog az őszinteségéből.

    Mellesleg: megkérdezted Andreát, hogy beleegyezik-e a levél leközlésébe?

    VálaszTörlés
  13. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  14. Erről csak annyit mondanék, hogy tényleg elég régi már, de biztos van, akinek még új lehet. Hogy miért pont most és ide tetted ki Csanádom, azt nem értem igazán, de ez a Te döntésed.
    Azt meg csak sajnálni tudom, akinél ez kiveri a biztosítékot.

    VálaszTörlés
  15. Hello bro,

    Egy biztos. Verpezsditesre tokeletesek voltak ezek a kepek, amolyan huszonegyedik szazadi propaganda.

    VálaszTörlés
  16. Olyan surun szolok hoza blog-hoz, hogy veletlenul elobb nyomtam entert mint akartam :O

    Szoval a lenyeg hogy meg engem is blogodra vonzott (ki oly elfoglalt :) ), s nem a tartalmaval, hanem a korulotte felpezsdult vitaval. S mi mas lenne a blog iro legnagyobb orome mint a felbolydult velemeny nyilvanitasi laz...

    Egyebkent NAGYON szinvonalas a blogod, csak igy tovabb !!

    Be Cool My Friend

    VálaszTörlés
  17. Na most már én is írok erről a "no comment" postról. Engem különösebben nem rázott meg, csak azt nem értem minek tetted fel...

    VálaszTörlés
  18. Két dolgot szeretnék ide írni:
    Az egyik:

    Kovács néni kihívja a rendőröket, hogy a szomszédban a Szabóék meztelenkednek és fajtalankodnak, mindezt az ő (Kovács néni) szeme láttára. Rendőrség kijön. Körülnéznek.
    - Na de Kovács néni, magától nem is lehet átlátni a Szabóékhoz!!!
    - Dehogynem, jöjjenek csak, ide be a mosókonyha mellett a spájzba, ha kikergetem az oroszokat, behozom sámlit, felállok rá, félretolom a befőtteket, és lekapcsolom a villanyt, akkor pont odalátok a hálószobájukba!!

    A másik:

    Olyan szép európai közpoztú vallás a kereszténység: Ha a TVben, újságban, neten kivégzéseket, hullákat, nyomorult embereket látunk, szemünk sem rebben.
    Ellenben ha grafikai módszerekkel, humorosnak szánt keretek között ábrázolnak egy orális aktust, akkor kitör a sikítófrász.

    Fasza.

    VálaszTörlés
  19. totasz: már megbocsáss, hogy jön ide a kereszténység??!

    VálaszTörlés
  20. Hogy miért tette fel Csanád a képeket? Hmmm...milyen szép kis labor is a világ:))) A kíváncsiság meg, gondolom még nagyobb Úr, mint Misztör "áh-mégsem-kísértem-a-Sorsot". Szóval a "felpezsdítés" sikerült - azonnal megakad az ember szeme a (most már)20 commenten, a szokásos mennyiség néhányszorosán. Amúgy meg valószínű csak azért írunk, mert tényleg jó ez a blog (ugyan én nem is olvasok másikat, mert ÚjZé miatt döcögtem idáig)és belengi az a betűkbe sűrített intelligencia. Vagy mi. Amúgy jó kis költözést Nektek, kedves Blog Nagyúr. Üdv, Tamara

    VálaszTörlés
  21. Lave: Röviden: A kereszténység a szexet tabuként, a keresztes hadjáratokat viszond hőstettként kezeli...

    VálaszTörlés
  22. Ugy latom Andrea az alszent hozzaszolasaval pont ellenkezo hatast ert el mint amit szeretett volna...

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.