június 01, 2007

All Blacks vs. Franciaország

Megtörtént a lehetetlen: az idei Super XIV.-t nem a Crusaders, de még csak nem is új-zélandi csapat nyerte. A Rugby Union történetében példátlan eset elemzése azóta is folyik, az amatőrök és a sportkommentátorok is nagyjából egyetértenek abban, hogy a Crusaders - amely egészen az elődöntőkig vezette mezőnyt - csúnyán eltaktikázta az idei szezont.
Hangsúlyoztam már: Kiwiföldön a rugby a nemzeti büszkeség egyik alappillére, ismeretlen társaságban a legbiztonságosabb téma, rugbyről mindenkinek van véleménye, arról mindíg lehet csevegni.
Az, hogy a Super XIV-ban elszenvedett kudarcot mégsem országos tragédiának tekintik a kiwik, talán az egyre közeledő rugby világbajnokságnak köszönhető: az All Blacks (Új Zéland rugby válogatottja) még mindíg a világ legjobb csapata, és az idei, Franciaországban rendezett viadal fő esélyese.

Holnap mindenesetre barátságos - un. teszt - mérkőzést játszik az All Blacks Franciaországgal, a tavalyi barátságos találkozó visszavágóját. A Super XIV. meccsen voltam már, de a válogatottat még sosem láttam élőben.
Holnap este bepótolom az Eden Parkban.

3 megjegyzés:

  1. Van mar jegyed (jegyetek)? Esetleg egy folosleges?:-)

    VálaszTörlés
  2. Kosz Csanad, jol szorakoztam! :-)

    VálaszTörlés
  3. Esetleg a nemzeti öntudatot legyezheti egy kicsit, hogy a LV kupában a NZL92 éppen 4-0 ra vezet az ITA94 ellen, és ez már a döntő.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.